Dolgozat megtekintése

Dolgozatok megtekintése

Az írásbeli dolgozatok az eredmények közzététele után 15 napig tekinthetők meg a Vizsgaközpontban. Megtekintésre időpontot kérni a következő telefonszámokon lehet: 432-9138 (HM: 29-639).

Megtekintéskor a vizsgázónak igazolnia kell személyazonosságát. A vizsgázó a dolgozatot egy, a Vizsgaközpont által kijelölt személy jelenlétében tekintheti meg. A dolgozatot nem viheti el, saját megoldásáról kézzel írt másolatot készíthet. A dolgozatról fénykép nem készíthető.

A dolgozatok megtekintésére, saját megoldás másolására max. 45 perc áll rendelkezésre. A megtekintéskor a vizsgázó rendelkezésére áll az értékelési útmutató és a javító kulcs is.

 

Vizsgadolgozat tételes magyarázata

Amennyiben a vizsgázó vizsgadolgozata tételes magyarázatát kéri a Vizsgaközponttól, külön erre a célra, előre egyeztetett időpontban rendelkezésre álló szakcsoport-vezető vagy oktató igénybevételével, akkor a részvizsgadíj 20%-át köteles megfizetni „eljárási díj” címen.

 

Szóbeli hangfelvétel meghallgatása

Az eredmények közzététele után 15 napig a vizsgázónak lehetősége van beszédkészséget mérő vizsgájának hangfelvételét meghallgatni. A meghallgatáshoz telefonon vagy személyesen külön időpontot kell egyeztetni a Vizsgaközponttal. A meghallgatáskor a vizsgázónak fényképes igazolvánnyal kell igazolnia személyazonosságát. A vizsgázó a hangfelvételt egy, a Vizsgaközpont által kijelölt személy jelenlétében egyszer hallgathatja meg. A hallgatás során kizárólag saját vizsgateljesítményéről készíthet jegyzetet a vizsgázó, melyet a Vizsgaközpont munkatársa ellenőrizhet. A vizsgán készült hangfelvételről másolat/hangfelvétel nem készíthető.