Osztálytalálkozók

20 éves évfolyamtalálkozó a KTK-n

2015. november 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (a továbbiakban: NKE) Ménesi úti Campus épületében került megrendezésre az 1995. évben az Államigazgatási Főiskolán diplomát szerzett hallgatók 20 éves évfolyam találkozójára. Az évfolyam találkozó megrendezésének ötlete visszatérően már régóta dédelgetett vágya volt többünknek, azonban annak megvalósítására ezidáig nem került sor. Az esemény előkészületeivel kapcsolatos pozitív visszajelzések, valamint az eseményen megjelent évfolyamtársak boldog és felhőtlen szavai bizonyították, hogy hiba volt eddig várni az első, de reméljük nem utolsó évfolyam találkozónkra.

A 20 éves évfolyam találkozón megjelent igen népes, volt ÁF-eseket Dr. Kovács Gábor úr, az NKE oktatási-rektorhelyettese üdvözölte ünnepi beszéddel, majd a hagyományőrzés jegyében Dr. Máthé Gábor professzor úr örvendeztette meg még mindig briliáns és humoros köszöntésével. A program hivatalos részeként a múltidézés jegyében tanár és diák eszmecserét folytattunk többek között Dr. Bárdy Lajos tanár úr és Móger Vince volt kollégiumi igazgató úr részvételével, továbbá „csoportszeminárium” jegyében kötetlen beszélgetéseket folytathattunk egymással.

Az évfolyam találkozó szerves részét képezte a kulináris élvezeteknek történő hódolás is, melyhez a segítséget a SORECA étterem vezetése és munkatársai biztosították mindannyiunk megelégedésére. Az évfolyam találkozó sikerességét az előzőeken írtakon felül mi sem bizonyítja jobban, hogy a programra tervezett időkorlát elteltével az egymás társaságát még megunni képtelen nagyobb évfolyami csoport a budapesti éjszakában folytatta a múltidézést.

Bármikor, bármilyen szemüvegen keresztül is nézzük az évfolyam találkozónkat megállapíthatjuk, hogy annak optimista és jó kedélyű hangulata ismételten visszahozta számunkra azokat a boldog pillanatokat, amelyeket korábban egymás társaságában töltöttünk és köszönjük az Intézményünk segítő támogatását, hogy ezeket, a sokunk számára feledhetetlen pillanatokat ismételten feleleveníthettük!

Végezetül, de nem utolsó sorban kívánunk minden az évfolyam találkozón megjelent és jövőben megjelenni kívánó évfolyamtársunk számára értékteremtő szakmai sikereket és jó egészséget!

Szervezők

20 év után újra együtt az 1995-ben a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Határőr osztálya

2015. október 2-án és 3-án újra találkozott a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Határőr osztálya. Az osztálytalálkozót Rada István ny. határőr alezredes úr szervezte meg egy a Nagykanizsa közelében lévő vendégházban.

A volt osztálytársak beszámoltak egymásnak az elmúlt évek eseményeiről, sorsuk alakulásáról. Összességében megállapítható, hogy mindannyian megállták helyüket az életben, valamennyien egyet értettek abban, hogy az iskola elvégzése meghatározó szerepet játszott a pályafutásukban.

A találkozón részt vett Prof. Dr. Sándor Vilmos ny. hőr. ddtbk úr is, aki abban az időben a Határőr tanszék vezetője volt.

A résztvevők elhatározták, hogy ezt követően minden évben találkoznak egymással, a legközelebbi találkozó Horpácson lesz 2016 októberében.

Szervezők

 

Öregdiák Találkozó az NKE RTK-n

Az NKE Rendészettudományi Kara 2014. október 3-án fogadta a jogelőd intézményében 2001-2004 között tanulmányokat folytatott nappali tagozatos hallgatókat kibocsájtásuk tizedik évfordulója alkalmából.

A volt hallgatóknak lehetőségük nyílt, hogy regisztráljanak az NKE Alumni szervezetébe, ezáltal rendszeresen értesülhessenek az öregdiák szervezet programjairól, az egyetemi élet főbb híreiről. A végzett hallgatók harmada - mintegy hetven fő - részvételével zajlott öregdiák találkozót dr. Kovács Gábor r. ddtbk., az NKE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg. Előadása alapján a résztvevők megismerhették az egykori szellemi műhelyük körül történt stratégiai jelentőségű változásokat, átfogó képet kaphattak az integráció jelentőségéről, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen jövőképéről. A résztvevőknek módjában állt körbejárni az RTK területét, szemináriumi beszélgetés keretében feleleveníteni az ott töltött időszakot és intézkedéstaktikai bemutatón részt venni.

A jubileumi találkozó ugyan a végzett hallgatók kezdeményezésére indult és szervezésükben jött létre, azonban a résztvevők egyhangú meglátása szerint emelné a jövőbeni hasonló rendezvények színvonalát, ha az NKE Alumni gondozásába venné az intézmény öregdiákjainak ügyét.

dr. Amberg Erzsébet

 

Fegyveres Erők Napja

Talán akad még olyan kolléga a kedves olvasók között, akinek mond valamit ez a nap. A HRKL-5 osztálynak biztosan, hiszen 2004-ben, egyetemi diplomával a kezünkben „fogadalmat tettünk”, hogy minden évben a fegyveres erők napja (szeptember 29.) környékén újra találkozunk.

Minden fogadalom annyit ér, amennyit betartanak belőle. Mi betartottuk!

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kar határrendészeti kiegészítő levelező képzésének 5. osztálya 12 fővel fejezte be a képzést és jutott arra az elhatározásra, hogy minden év szeptember végén felidézi az együtt töltött három év emlékeit. Ezt eddig szorgalmasan meg is tettük, kisebb-nagyobb létszámban ugyan, de álltuk a fogadalmat. Az ország több részéből is érkeztek kollégák a múltidézésekre, ezért ha már egyszer összejöttünk, maradtunk is jó sokáig, péntek délutántól vasárnap délig.

Így történt ez idén is, a jubileumi 10. osztálytalálkozón. Úgy gondoltuk, hogy a kerek évforduló alkalmából megtoldjuk a mulatozást egy kis hivatalos osztályfőnöki órával, aminek természetesen az alma mater adott otthont. Jó volt újra látni tanárainkat, a tanszék régi munkatársait. Megemlékeztünk azokról a tanárokról, akik már nem lehettek velünk. Először szeretett osztályfőnökünk foglalta össze a képzés három évének jelentősebb eseményeit, amit mindenki – diákok, tanárok, kollégák egyaránt – saját személyes visszaemlékezésével egészített ki. Aztán persze szűk körben tovább folytattuk a sztorizgatást némi pörkölt, pálinka, sör, bor, zene és jókedv társaságában.

Na és persze megerősítettük a tíz évvel ezelőtti fogadalmat:

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!!!!

2014.09.26.
Dr. Zán Krisztina

 

JÓ VOLT ÚJRA EGYÜTT

27 év után újra találkoztak a KLKF hallgatói

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik jogelődintézménye volt a Kossuth Lajos Katonai Főiskola, melynek az 1987 évben végzett volt hallgatói újra találkoztak egymással.

Annak idején megfogadták, hogy időről időre találkozni fognak, de valami mindig közbe jött. Az eltelt időszakban egy osztálytalálkozót tartottak Szentendrén, míg most a választás Herceg kútra esett, amely Sárospatak mellett található.

A program péntek délutántól vasárnap délig tartott.

Az első napon a közös vacsorát az éjszaka 01:30-ig tartó anekdotázás követte. A szombati napon a résztvevők, megismerték a környék nevezetességeit, a legfontosabb turista látványosságokat.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Alumni szervezete ajándék pólóval kedveskedett a jogelőd intézmény hallgatóinak. Ezt az öreg diákok büszkén viselték.

A résztvevők elhatározták, hogy tagjai lesznek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Alumni közösségének és rendszeresen találkoznak majd egymással, tartják a kapcsolatot Alma-materükkel.

Végezetül, javaslom minden volt hallgatónak, hogy keressék egymást, keressék a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Alumni közösségét, és vegyenek részt az ott szervezett rendezvényeken, hiszen jó újra találkozni a régi osztálytársakkal, barátokkal.

Budapest, 2014.05.29.
A rendezvény szervezői

 

Osztálytalálkozók

Osztálytalálkozót, évfolyamtalálkozót szerveznél, de nem tudod hogyan kezdj hozzá?

Az Alumni közösség tagjai számára segítséget nyújtunk az évfolyamtársak, csoporttársak felkutatásában, elérésében az Alumni adatbázis segítségével, és a szervezési feladatokban.

Amennyiben a szervezésben segítségünket szeretnéd kérni, jelezd számunkra az alumni@uni-nke.hu e-mail címen!